Home » Blog » Veilig daten is veilig vrijen

Soms valt een eerste date ineens wel héél erg gezellig uit. Voor je het weet heb je je date mee naar binnen gevraagd en onder het genot van een lekker glas wijn en kruipt de spanning naar het hoogtepunt. Een kwart van de mensen in Nederland heeft weleens seks gehad op een eerste date. Condooms worden daarbij regelmatig vergeten.

Wanneer je midden in een stomende vrijpartij zit schiet een condoom gebruiken er weleens bij in. Uit onderzoek blijkt dat 8 procent van de mensen tussen de 20 en 30 jaar bij hun laatste sekspartij geen condoom betrok. Dat is best wel veel! Bij een eerste date spookt seks bij veel mensen toch in hun hoofd en dan vooral bij mannen: 65 procent van de mannen onder de 35 heeft geen moeite met seks op een eerste date. Ze denken dat seks erg belangrijk is in een relatie en het mensen dichterbij elkaar brengt. Vrouwen nemen vaak het risico niet, omdat ze denken dat seks op een eerste date de kans op een relatie verkleint.

Voorbereidingen

Maar daar staat wel tegenover dat seks weldegelijk in het hoofd van Nederlandse singles spookt. Bijna de helft zegt zich helemaal te ontharen voor een eerste date en condooms op zak te hebben. Je weet maar nooit toch? Ze nemen vaak ook een tandenborstel mee en doen mooie lingerie aan. Hieruit blijkt dat veel mensen zich toch laten verleiden.

Kans op soa’s

Het grootste gedeelte – 77 procent – van de vrijgezelle Nederlanders onder de 35 zegt liever te wachten met seks tot na een date of drie.

Elk jaar belanden 285.000 mensen bij de huisarts of GGD voor een soa-consult. Chlamydia komt nog steeds het meest voor: de kans dat je dat van iemand krijgt kan wel 45 procent zijn. Vrouwen kunnen er onvruchtbaar van worden, dus zorg eerst dat jullie allebei getest zijn voordat jullie de condooms in de kast laten.

Sterker nog als je slim bent, kies je voor een condoom die het plezier verlengt. Op Allecondooms.nl zijn bijvoorbeeld condooms te vinden die orgasme vertragend werken.