Home » Blog » Traditioneel daten

Daten begint vandaag de dag voornamelijk vanaf je scherm. Of dit nu via een datingsite of datingapp gaat. De Datingsitekeuze en het aanbod aan datingapps overlapt en is uitgebreid. De bekendste datingapp op dit moment is waarschijnlijk Tinder, waar je op basis van een aantal foto’s en een korte beschrijving kiest of je met iemand wil matchen of niet. Hebben jullie beiden voor elkaar gekozen? Dan heb je een match en kun je chatten. Een alternatieve datingapp is Badoo, OKCupid, Pepper of Bumble. Bij Bumble zit wel een klein verschil: als je een hetero-match hebt, moet de vrouw het gesprek initiëren.

Gerichte datingapps

Hoewel op de meeste datingsites en datingapps aangegeven kan worden of je op zoek bent naar mannen of vrouwen of beide en je een leeftijdsrange kunt aangeven, zijn er ook apps die juist gericht zijn op groepen met gerichtere voorkeuren. Zo is Grindr een datingapp speciaal voor mannen die met mannen willen daten. HER is een app die zicht richt op de gehele LGBTQ community, al zijn er op de app voornamelijk lesbiennes te vinden. Voorheen heette deze app Dattch. Behalve gerichte apps voor seksuele voorkeur, zijn er ook datingapps en datingsites voor bijvoorbeeld 50-plussers: 50plusmatch is er voor web en als app.

Serieus daten

Verschillende aanbieders apps en sites profileren zich door te richten op serieuze relaties in plaats van dates. Datingsitekeuze voor serieuze relaties vind je bijvoorbeeld bij Lexa, Parship of Relatieplanet. HappyPancake gaat voor uitgebreidere profielen en wil daarmee ook serieuzere connecties maken via hun app. Voor mensen die op zoek zijn naar dates en relaties van niveau zijn ook speciale datingsites en dating apps. Dit zijn EliteDating en Ematching, beide zijn zowel op het web als in een app te vinden.

Andere insteek

Datingapps willen zich vaak genoeg onderscheiden van Tinder door een andere aanpak. Datingsitekeuze helpt met deze opties bekijken zodat jij de beste app of site-match voor jou kunt kiezen. De app van Paiq heeft bijvoorbeeld wel foto’s, maar die worden zichtbaarder naarmate je meer met iemand praat via de app. Down maakt gebruik van je Facebook-account, waarbij je kunt matchen met je eigen Facebook-vrienden en vrienden van vrienden. Dit zie je pas als je elkaar liket. Happn laat mensen zien die fysiek bij je in de buurt zijn geweest. Hinge voorkomt dat het gesprek stilvalt door meldingen te geven dat het jouw beurt is om iets te zeggen. Bij Once krijg je één potentiële match per dag, waarbij je 24 uur hebt om te bepalen of het iets is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Name *
Email *
Website