Home » Financieel » Tantra

Veel oude Oosterse gebruiken worden in het Westen opnieuw ontdekt, zo ook Tantra. Het geheel van levensbeschouwelijke factoren hebben wij westerlingen niet in zijn geheel overgenomen, maar die elementen eruit gehaald die voor ons, in een snelle samenleving waar alles nu moet gebeuren, van belang kunnen zijn. Wat is tantra, is dan de vraag.

Tantra is het idee om met de volle aandacht, zonder gericht te zijn op een orgasme, elkaar te verkennen. Dat hoeft niet per se seksueel te zijn, maar komt daar wel op neer.

Aandacht

Het allerbelangrijkste is tijd. Tantrische seks heb je niet in een half uurtje, daar trek je een avond voor uit. Tantra gaat om aandacht, aandacht voor de ander in het moment. Lees hier meer over de filosofie van Tantra. Massage, strelingen, aaien, het maakt niet uit als je maar bezig bent met de ander, lichamelijk en geestelijk. Dit klinkt misschien heel zweverig, maar dat is het absoluut niet. Het komt erop neer dat je de ander bijvoorbeeld aan het masseren bent en dat alle aandacht bij die handeling ligt, zonder het vooruitzicht en zonder verleden.

Hoe doe je dat dan

Inrichting en aankleding zijn wel aandachtspunten. Daar begint alles mee. Een zachte, zwoele sfeer kan van belang zijn om volledig te ontspannen. Samen een dergelijke sfeer creëren, is al een begin. Dat kan met (geur)kaarsen, gedimd licht, wierook, fris beddengoed, et cetera.

Massageolie is een must. Het lichaam van je partner verkennen gaat een stuk makkelijker met olie, maar gebruik het niet als glijmiddel hoe verleidelijk dat ook kan zijn, omdat het werkt. Het kan bacteriën bevatten die je niet in de intieme holtes wilt hebben.

Masseer elkaars geslachtsdelen zonder het doel van een orgasme. Dat lijkt misschien vreemd, maar het wekt enorme energie in het lichaam op. De kracht van een erotische massage is stoppen op het juiste moment voordat het orgasme niet meer te houden is. Dat maakt het geheel nog intiemer.

Begin bij de voeten en werk naar boven, waarbij je de genitaliën meeneemt, maar geen extra aandacht geeft, of andersom, je begint bij het gezicht en werkt naar beneden. Als je maar onthoudt dat de vagina of penis niet meer aandacht krijgt dan de armen of de voeten.
Als het goed is, is de opwinding dan uiteindelijk zo groot, dat seks onvermijdelijk is. Ook hiervoor geldt: take it slow. Aandacht voor de ander, aandacht voor jezelf en niet gericht op klaarkomen.
Specifieke tantra posities beschreef Cosmopolitan al eerder.

Tantra lijkt best lastig als je er nog nooit van gehoord hebt, maar dat is het niet. Er zijn geen vaste regels of wetten. Waar je vooral mee bezig moet zijn is het hier en nu en niet met presteren in de vorm van een orgasme. Dat is het mooie van tantra, het gaat niet om resultaat, maar om het genot in het moment.