Home » Uncategorized » De beste kerst cadeaus & geschenken voor je date of relatie!

De Kerst staat wee voor de deur! Wat is leuk om voor Kerstmis te kopen voor je date of relatie? Als Sinterklaas alweer is vertrokken uit Nederland en terug naar Spanje (eigenlijk was hij van Turkije), maken velen zich al klaar voor Kerstmis. Kerstmis, is zoals jullie weten de gedenkdag dat Christus hoorde te zijn geboren, dat is ook het begin van onze jaartelling. Het is dus al bijna 2008 jaar geleden dat hij was geboren. In werkelijkheid schijnt hij pas in de lente te zijn geboren, maar na 2000 jaar kun je bijna niet anders verwachten dat er wat verschuivingen plaatsvinden.

In 2000 jaar tijd zijn de meeste gebouwen al vergaan, rijken werden gesticht en zijn weer ten onder gegaan… Goed, ik weet dat jullie hier niet voor een geschiedenisles zijn gekomen, maar voor een paar leuke cadeau tips voor Kerstmis. OK, ik begrijp heel goed dat wij in een tijd en plaats leven dat we veel te veel cadeautjes krijgen.

Soms hoor je dat beroemdheden hun cadeautjes ergens “vergeten”, omdat ze er toch al zo vele krijgen! Het gekke is: we hebben geen alternatieven. Niet dat we het niet probeerden, er waren weleens wat mensen die besloten om niet aan cadeautjes te doen, om eens een verjaardag te vieren zonder cadeautjes. Men gaf niks… En men kreeg ook niks… En als er toch iemand was die wel iets gaf… Tsja, dan had de ander niks gegeven… Er zijn gelukkig nog wat truukjes om het geven en ontvangen van cadeautjes wat “draaglijker” te maken. Soms wordt de bon gewoon stiekem bij het cadeautje gedaan. Als het niet bevalt, kunnen ze altijd ruilen.

Maar goed, hier ga ik het hebben over wat cadeautjes die ik leuk vind. Als je het cadeau aan ene date of je relatie geven toch nog niks vindt, kun je altijd gewoon wegklikken. Dus: Wat kun je als beste aan je relatie cadeau doen voor Kerst? Kleding? Luchtjes? (alweer…) Sieraden? Sieraden… Hmmmm…

Sieraden voor je relatie?

Ja, sieraden! Voor een nieuwe date neem je dit natuurlijk niet mee maar als je een vaste relatie hebt… Meisjes zijn dol op sieraden en hebben zelfs speciale doosjes om ze in te bewaren! En wee je gebeente als je hun sieraden beledigt, dan kom je ook aan hen! Je mag er best wel wat geld aan uitgeven, maar het moet natuurlijk wel binnen proporties blijven. Je gaat bijvoorbeeld niet drie jaar lopen sparen voor een kerstcadeautje, tenzij het een huwelijksaanzoek is tijdens Kerst natuurlijk. Of tenzij je ergens hebt liggen natuurlijk.

Mocht je echt een paar prachtige sieraden willen zien, dan moetje een kijkje nemen bij Brigitta Sueters. Ik had haar op een interieurbeurs in Kortrijk (België) ontmoet en ze was erg aardig! Zij kan echt prachtige sieraden maken, allemaal met de hand gemaakt! Ze kan het zo goed dat het bijna niet na te maken is door een ander. In principe kan zij elke soort sieraad op maat maken (ze heeft er veel ervaring mee), ook traditioneel Japanse als je wilt!

Natuurlijk zijn Brigitta’s sieraden heel exclusief en soms ook uniek, en als Kerstmis toch nog geen goede datum is voor een huwelijksaanzoek, maar je wilt toch nog wat leuke sieraden geven, dan zit je bij Swarovski erg goed. Ze hebben daar leuke sieraden voor een prijs die wel te overzien is. Exclusief, maar niet onbetaalbaar. Je kunt er ook alles vinden op het gebied van huwelijk en natuurlijk een speciale afdeling voor de kerst cadeaus! Tip: wees er wel snel bij, want ze worden erg snel uitverkocht!

En andere gezellige cadeautjes voor Kerst?

Mijn vorige vriendinnetje kwam altijd met kleine schattige cadeautjes: thee, heup/schouder tasje met een foto van ons twee, flesje vanille douchegel, een paar geurkaarsjes. In principe is dat eigenlijk al een heel lief gebaar, zeker als je alleen met zijn tweetjes bent voor Kerst…Wil je toch nog eens wat anders doen, dan kun je een Crême Brulée set proberen: samen romantisch aan het toetje zitten…

Wat ook leuk is, is een mooie fotoalbum, zodat je samen de mooie momenten nog kunt herinneren, net als hoe mijn vriendinnetje die foto in mijn tas had gestopt.

En waarom geen kleding?

Nou, OK, je kunt best wel kleding kopen, maar eigenlijk is het bijna een vanzelfsprekendheid geworden om iets bijzonders aan te doen om Kerstmis te vieren. Mijn vriendinnetje vond het erg imposant toen ik met haar in jasje-dasje naar de kerk met haar ging. Ook als je bij kleding winkels kijkt, zie je al dat er wordt geadverteerd voor kleding voor Kerst, zoals bij ESPRIT of Otto heeft ook nog wat leuke ideetjes van wat je aan kunt doen of kunt kopen.

Als ik naar mezelf kijk, wil ik misschien nog wel een colbert van Mexx, een van mijn favorieten. Waar misschien nog niet zo direct naar wordt geshopt is misschien de kleding voor na het toetje… Misschien is het een idee om bij wat leuke kleding van Christine Le Duc te kijken?

En last but not least…

Niet echt een cadeautje, maar wel onmisbaar bij Kerst: Het kerstkaartje! Altijd leuk om te krijgen en soms worden ze maanden bewaard door vrienden! Op goededoelenkaartje.nl kun je zelf je eigen kerstkaartje uitkiezen of ontwerpen en je kunt kiezen welk goed doel je wilt steunen. Je kunt kiezen uit veel bekende goede doelen zoals Het Rode Kruis, Unicef, Warchild of het Wereld Natuurfonds. De ontwerpjes zijn ook erg leuk, zoals wat schattige plaatjes van Nijntje, maar natuurlijk ook veel romantische kaartjes die met liefde te maken hebben, dus een kijkje nemen is altijd de moeite waard: www.goededoelenkaartje.nl

Neem jij een kerstcadeau date voor het meisje waar je mee aan het daten bent? Verras je nieuwe dates sowieso met een cadeautje? En wat geven de mensen met een relatie dit jaar voor kerst aan hun vriend of vriendin?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Name *
Email *
Website