Home » Uncategorized » Een Sinterklaascadeau voor je relatie: Wat te kopen?

Ik stond er niet zo bij stil (veel te druk!!!), totdat een van mijn vrienden mij erop attent maakte. Sinterklaas was in aantocht en ik had geen flauw idee wat ik moest kopen voor mijn vrienden…En een Sinterklaascadeau voor je relatie kopen is best ingewikkeld. Nou, iedereen kent de legende van de bisschop van Myra ondertussen al, dat hij op 6 december stierf. Wat?! 6 december?! Inderdaad. In België wordt Sinterklaas nog altijd op 6 december gevierd, de sterfdag van Sint Nicolaas. Het schijnt dat men vroeger in Nederland de schoen zette op 5 december, zodat men dan op 6 december de cadeautjes kreeg.

Vaak gaf iedereen elkaar cadeautjes door het “lootjes trekken”, waarschijnlijk heb je dat ook al vroeger op de lagere school gedaan. Dit is een praktische site om lootjes te trekken. De verlanglijstjes waren altijd erg schattig: postpapier, knuffeltje, gummetje, vulpotlood… Ik deed het nog totdat ik 11 werd, toen begonnen ze het idee te krijgen dat ik wel erg vaak met schrijfgerei kwam: notitieblok, vulpen… Daarna kwamen wat “duistere tijden”: ik gaf mijn vrienden alleen maar geld en we gingen alleen naar de McDonalds.

Cadeautjes die echt bij iemand passen: Ook met Sinterklaas

Nu vind ik het juist leuk om uniek te zijn: een cadeau te geven dat echt bij iemand past: een verrassing, en iets waar de ander erg naar verlangde. Het beste kun je dus iets zoeken waar de ander het een hele lange tijd geleden over had dat hij of zij het graag zou hebben, maar als hij/zij de hoop bijna had opgegeven… Dan kom jij ermee op de proppen!

Af en toe gaf ik ook nog dingen om een grapje uit te halen, of iets om mezelf van de anderen te onderscheiden: iets dat gewaagd is, maar toch nog wel kan. Wat ik gewoon van een cadeautje wil is dat het net weer iets meer is dan alleen maar een leuk aardigheidje of omdat zoiets “hoort”. Hier kom ik in mijn volgende nieuwsbrief nog op terug trouwens.

Maar goed, wat ik wil is een cadeautje geven dat de ander een extra emotie geeft. Dat is wat ik wil! Sinds wij hier leven in een overdaad aan luxe, is het voor mij niet al te makkelijk geweest. De verkoper van de straatkrant/magazine kun je al blij maken met een stuk bruin brood van de supermarkt, en in Indonesië of het zuiden van Marokko zullen ze al heel blij zijn met wat tweedehands kleding die je nooit draagt, maar hier is het toch een ander verhaal. De schoenenwinkels lopen nu al te stunten met de prijzen: 2 paar laarzen voor de prijs van 1 (vandaar dat alle meisjes er al zowat in rondlopen) en qua kleding/luchtjes/sieraden/boeken/cd-bonnen heb ik het ook wel zo’n beetje gehad.. Wat nu?

Een Sinterklaascadeau voor je Relatie: Groene cadeautips

Gelukkig zijn er bedrijven die een beetje naar hun klanten luisteren en ook met leuke en originele cadeaus komen. Een opmerkelijke vond ik de website van http://www.groenesint.nl/, bedacht door Oxfam Novib om ook met Sinterklaas te denken aan duurzaamheid, milieuvriendelijkheid, of ook wel “sustainibility” te denken. Een leukere variant zijn de bijzondere cadeautjes van Non Plus Ultra. Daar hebben ze cadeautjes die net iets anders zijn als het “gewone” zeg maar. Ze hebben bijvoorbeeld speakers in de vorm van twee schattige hondjes (de “Speaker Dogs”). Het schijnt een leuk dingetje te zijn die veel jaloerse blikken trekt 😉 Een ander leuk idee is de puzzel van 15 fotolijstjes, is ook leuk om iemand bezig te houden 🙂

Als je veel van tradities houdt, kun je ook nog een lief kaartje van chocola sturen, met een aroma van jouw favoriete parfum. Tenzij je elkaar natuurlijk liever e-mailt of SMS-t…Als je van de luxere cadeaus houdt, kun je een kijkje nemen bij de cadeaushop van Otto. Misschien schrik je van de prijzen, maar ze verkopen heel erg goed, vooral omdat het erg mooi is. Ik ken nog mooiere cadeaus, maar die hou ik nog geheim tot aan Kerstmis 😉

Als laatste is er nog een webwinkel die pas nieuw is geopend, namelijk: Catwlk, de online shop voor meisjes en dames die houden van trendy kleding. Ze hebben er mooie kleding, maar het mag ook wel wat kosten. Kleding voor een betere prijs kun je vinden bij Otto.nl bijvoorbeeld, waar ze ook kleding voor mannen hebben. Als je net aan het daten bent koop je natuurlijk een heel ander cadeau.

Hebben jullie nog leuke cadeautips voor je relatie? Hoe vele besteedt je aan een cadeau als je heel erg verliefd bent? Zijn cadeautjes belangrijk in jullie relatie? We lezen het graag terug.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Name *
Email *
Website