Home » Blog » Een borstvergroting in een Nederlandse kliniek

Een borstvergroting vindt vooral plaats bij vrouwen die onzeker zijn over hun borsten. Er kunnen meerdere redenen zijn voor een vrouw om zo een cosmetische ingreep uit te laten voeren. Echter kan het door een zwangerschap zo zijn dat de borsten gaan verzakken doordat ze minder stevig zijn dan dat ze waren voor de zwangerschap. Ook wanneer je af aan het vallen bent kunnen je borsten kleiner worden. Dit komt omdat je borsten voor 33% bestaan uit vetweefsel, waardoor, wanneer je gewicht verliest, de grootte van je borsten afneemt. Een andere reden voor een borstvergroting kan zijn dat je borsten van ongelijke grootte zijn. Er kan dan een correctie worden uitgevoerd om op deze manier de borsten weer van gelijke grootte te maken.

In de meeste gevallen moet je een leeftijdsgrens van achttien jaar hebben bereikt om in een borstvergroting kliniek de cosmetische ingreep uit te laten voeren. Dit komt omdat je borsten op deze leeftijd volledig zijn uitgegroeid. Een uitzondering kan bijvoorbeeld een auto ongeluk zijn, of een aangeboren afwijking. Wanneer een lichamelijk trauma is opgelopen onder de leeftijdsgrens van achttien jaar is de toestemming van de ouders een vereiste. Het moet in ieder geval bij elke ingreep zo zijn dat de cosmetische ingreep wordt gedaan omdat degene die wordt behandeld dit zelf wil.

Wanneer je hebt besloten om een borstvergroting uit te laten voeren, dan ben je niet verplicht om dit in een Nederlandse kliniek te laten doen. Je zou namelijk ook kunnen laten overwegen om de operatie in het buitenland te laten doen. Zo zijn Nederlandse klinieken in vergelijking met het buitenland over het algemeen wat duurder. Er is vooral een voordeel te noemen om een Nederlandse kliniek te kiezen. Alhoewel hogere kosten niet altijd meer kwaliteit zal betekenen, zijn klinieken die zich in Nederland vinden beter te controleren op hun kwaliteit.