Home » Uncategorized » Datingsites: wel of niet doen?

Onlangs is de Dating Sites pagina van 2srvu.nl bijgewerkt (namelijk hier), waar je alle dating sites netjes op een rijtje komt te zien. Tijd voor mij om er even bij stil te staan om even te kijken waar wij mee bezig zijn…

Dat dating sites spannend zijn, dat staat buiten kijf, maar zijn ze nou echt zo goed of zo kwaad als dat mensen denken?

Online Dating

Op mijn inleidende artikel over Online Dating ben ik er uitgebreid op ingegaan, en de uiteindelijke conclusie was om het uit te proberen: baat het niet, dan schaadt het niet, toch? De dating sites zijn over het algemeen voor 18 jaar en ouder, met natuurlijk een goede kwaliteitscontrole, want dating sites hebben ook een naam om hoog te houden. Als er een ooit een schandaal komt, dan kunnen ze er net zo goed meteen mee stoppen, want consumentenprogramma’s zullen zo’n site dan met de grond gelijkmaken!

parship logoWaarom denk ik dan niet dat iedereen maar een relatie moet vinden via een dating site?
Heel simpel: het is niet voor iedereen leuk. Dating sites hebben ook mindere kanten, denk maar aan dames die tientallen aanzoekjes krijgen… Wie moeten ze uitkiezen? Dat wil natuurlijk niet zeggen dat mooie dames afknappen van dating sites, integendeel, ik hoor ze weleens trots praten over blind dates!

Hoe zit het dan met dates die teleurstellend uitpakken?

In dat geval ligt het niet aan de dating site, maar aan de persoon. Dating sites weten precies wat jij allemaal invult, hoe avontuurlijk jij bent (wat je hobby’s zijn), hoeveel geld jij verdient, wat je beroep is, maar wat ze niet weten is hoe jij als mens met bepaalde situaties omgaat. Aan een kant ligt een teleurstellende date vaak aan de persoon die het teleurstellend maakt, en aan de andere kant ligt het ook aan het gelimiteerde beeld dat een dating site geeft. Er zijn wel manieren hoe je de teleurstellers eruit kunt filteren (door te kijken naar taalgebruik, gevoel voor humor), maar het vereist veel oefening en ervaring, ook voor vrouwen die erg intu├»tief zijn!

Dus, hoewel datingsites een mooie aanvulling zijn voor je arsenaal om op jacht te gaan, is het ook niet de perfecte oplossing, maar dat is geen enkele oplossing in de liefde. Een overzicht van datingsites zie je hier.

Altijd is het een kwestie van keuzes maken waar niet iedereen jou zomaar even uit kan helpen. Hoe vaak heb ik niet gehad dat ik voor dilemma’s zat? Moet ik wel iets doen met mijn beeldschone oude liefde? Moet ik teruggaan naar haar?

Datingsites: wel of niet doen dus?

Het antwoord zit uiteindelijk binnenin je. Dus, bij deze raad ik jullie aan om vooral veel te proberen en te zien in het leven. Ongetwijfeld zul je fouten maken, maar daarvoor zijn wij ook mensen. Leef dus ook als een mens!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Name *
Email *
Website